Risikoen ved kjøp av billige lamper

8 Risikoer ved å kjøpe billig arbeidsbelysning 

Tyri er en førsteklasses produsent av belysning til arbeidsmaskiner. Som sådan er det logisk å argumentere mot rimelige lamper. " Det er faktisk en rekke store risikoer ved å kjøpe billige arbeidslamper, som du ikke tenker på," sier PeO Axelsson, som er markedssjef i Tyri Sverige. Det er forskjellige risikoer ved å kjøpe billig arbeidsbelysning, avhengig av om du er en produsent, forhandler eller sluttbruker. 

Produsenter eller forhandlere av maskiner

De fleste selskaper er pålagt å kontinuerlig gjennomgå alle sine kostnader, noe som vannligvis er en sunn strategi. I hvert fall hvis du kan kjøpe samme kvaltitet til en lavere pris. Når det gjelder arbeidsbelysning, er ikke dette tilfelle. Markedet er oversvømt av billige lamper av dårlig kvalitet.  

1. Stor risiko for merkevaren din

I bilindustrien er belysning en veldig viktig del av selve produktet, og dit er også maskinbransjen på vei. Når du selger en maskin for veldig høye summer, er det en stor risiko å utstyre den med lavprisbelysning. Besparelsen på kort sikt kan veldig raskt forsvinne og påvirke merkevaren og virksomheten negativt. 

2. Risiko for kostbare reklamasjoner

Det er mange forskjeller mellom god og dårlig arbeidsbelysning. Alle Tyri's lamper gjennomgår for eksempel veldig omfattende tester med hensyn til vibrasjoner, rust, støv, fuktigheten og EMC (elektromagnetisk støy). Alle lamper er også kontrollert til 100% i produksjon. Lavprislamper har lavere kvalitet. Denne lavere kvaliteten dukker ofte opp raskt etter levering i form av ødelagte lamper. Det kan være kostbart å erstatte disse, men enda verre er tillitskrisen som kan oppstå hos kunden. I verste fall bytter du ut til nye og fortsatt dårlige lamper, og problemet kommer tilbake. 

3. EMC - Er du sikker på at lampene dine ikke forstyrrer annet teknisk utstyr?

Hvis lampene du bruker ikke er godkjente og testet for EMC-5, er det fare for at de forstyrrer annet elektronisk utstyr. Det kan påvirke radioen, mobiltelefonen eller i verste fall, maskinens datahjerne. Detter er en stor risiko og det er verken enkelt eller billig å løse. 

4. Miljøspørsmålet vokser

Lamper av høy kvalitet varer mye lenger enn lamper til lavere pris. Ofte varer de minst like lenge som maskinen de sitter på. I tillegg tilbyr Tyri alltid 4 års garanti på produktene sine. LED-lys av høy kvalitet trekker også mindre strøm., noe som er bedre for maskinen din og miljøet. Fremfor alt er det alltid bedre å produsere en høykvalitetslampe enn flere rimeligere lamper. Miljøspørsmålet vokser veldig raskt, og det er viktig å ha riktig argument her. 

Sluttkjøper/kunder og sjåfører

1. Dårlig arbeidsbelysning - Gir dårlig arbeidsmiljø og dårligere effektivitet

God arbeidsbelysning gir jevn belysning, minimerer risikoen for blending og har riktig fargetemperatur og fargegjengivelse. For å oppnå dette krever både kunnskap og gode produkter. Hvis arbeidsbelysningen er dårlig, betyr det et dårlig arbeidsmiljø og fører blir sliten, noe som reduserer effektiviteten. i verste fall kan dårlige lamper skape sikkerhetsfare for både sjåføren og miljøet. 

2. For mange lamper - Helt unødvendig 

Effektiv arbeidsbelysning trenger ikke nødvendigvis mange lyskilder. Med riktig kunnskap om de rette lampene er det ofte slik at det trengs færre lamper. Ofte utstyrer du maskinen din med for mange lamper. Det er viktig å starte med de områdene du trenger lys for å skape en optimal blanding.

3. Driftsstans på grunn av dårlige lamper 

En ødelagt lavprislampe betyr at maskinen må stå stille for at lampen skal byttes. Hver ekstra stopp koster penger. Hvis du først investerer i høykvalitet og testede lamper, er risikoen for driftsstans veldig liten.

4. Dårlig økonomi på lang sikt

For mange lamper, feil lamper, ødelagte lamper og driftsstans for maskinen gjør raskt et billig alternativ veldig kostbart. Hvis du ser på økonomi på lang sikt, er det i utgangspunktet alltid lurt å velge kvalitet før en billig lampe. I England er det er ordtak: " Buy cheap, buy twice". 
Det er faktisk ingen grunn til å kjøpe dårlig kvalitet. Det er stor risiko for at det ødelegger merkevaren, kjøper kan bli irritert og det kan skape problemer for alle involverte parter.